Gratis frakt over 399 kr - Norsk bedrift

Hva er serum?

Serum er svært populære innen hudpleie, men hva er serum, og hvordan bruker du det? Her finner du alt du trenger å vite.

Hva er serum?

Et serum er et lett, tyntflytende konsentrat med høye doser aktive ingredienser, og er i stand til å penetrere huden for best mulig effekt. Avhengig av ingredienser brukes ulike serum til å målrette et spesifikt hudproblem; f.eks. akne, kviser, mørke ringer eller lignende.

Forskjellige serum finnes i form av tyntflytende gel, kremer, oljer og i konsistens som ligner vann. De to sistnevnte kommer som regel i beholdere med pipette, for enkel dosering rett på huden.

På grunn av en høyere andel aktive ingredienser enn i andre hudpleieprodukter, f.eks. hudkremer, er det vanlig at serum gir raskere synlig resultater.

Hvordan bruke serum?

Siden serum penetrerer huden og leverer aktive ingredienser er det viktig at serumet påføres rett etter rensing av huden, f.eks. morgen og kveld. Det er viktig at serum påføres rett på renset hud, før andre hudpleieprodukter, slik at de aktive virkestoffene kan penetrere huden.

For øvrig er det også lurt å «forsegle» serumet for best mulig effekt. Dette kan gjøre ved å bruke en fuktighetskrem, f.eks. en dagkrem, nattkrem eller annen ansiktskrem.

Forskjellige typer serum

Når det kommer til å velge et serum for er riktig for deg er det viktig å velge et serum som innehar ingredienser målrettet for en spesifikk oppgave, eller hudproblem.

Serum kan som regel deles opp i følgende kategorier, som gjør det lettere å velge riktig serum:

  • Fuktighetsgivende serum
  • Akne/kvise serum
  • Hudlysende serum
  • Hudreparerende serum
  • Anti-aging serum
  • Serum mot frie radikaler

Serum oppsummert

Ønsker du maksimal effekt av hudpleierutinen din kan det absolutt være vert å investere i et serum. Serum kan i første øyekast virke som dyre produkter, men siden du trenger en svært liten mengde per påføring kan du være trygg på at du har et produkt som varer lenge.

Sørg for å velge et serum som passer deg og din hudtype, og som målretter et behov av ditt ønske.

Hva er serum

Legg igjen en kommentar

Spar 10% på ditt første kjøp 🌸

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 10% på ditt neste kjøp. Kun gyldig en gang per e-post.
Meld meg på nyhetsbrev
Lukk