Gratis frakt over 399 kr - Norsk bedrift

6 essensielle tips for hudpleie i 2023

Hudpleie er ikke bare en overfladisk praksis; det er en dyp investering i din egen velvære og selvfølelse. I en verden der skjønnhetsindustrien stadig utvikler seg, er det viktigere enn noen gang å være informert om de nyeste trendene og produktene. I dette innlegget vil vi dykke dypere inn i hva hudpleie egentlig innebærer, hva en effektiv hudpleierutine bør inkludere, i hvilken rekkefølge du bør utføre hudpleien, og hvilke ingredienser du bør unngå.

1. Hva går hudpleie ut på?

Hudpleie er en omfattende praksis som går ut på å ta vare på huden din for å forbedre dens generelle helse, tekstur, og utseende. Det handler ikke bare om å se bra ut, men også om å føle seg bra fra innsiden. En god hudpleierutine kan bidra til å forebygge tidlig aldring, redusere akne, og forbedre hudens elastisitet. Det er en praksis som krever både tid og oppmerksomhet, men belønningene er vel verdt innsatsen.

hudpleie 2

2. Hva bør man ha i en hudpleierutine?

En effektiv hudpleierutine bør være en balansert kombinasjon av rensing, toning, fuktighetsgivende, og solbeskyttelse. Avhengig av din hudtype og spesifikke behov, kan du også inkludere spesifikke behandlinger som serum, syrer, masker, og eksfoliering.

Bloomy tilbyr et bredt utvalg av hudpleieprodukter som passer for alle hudtyper og behov, slik at du kan skreddersy din egen rutine. En hudpleierutine har litt ulike steg bassert på om det er morgen eller kveld, men mange av de samme produktene. Mer om dette i neste avsnitt.

3. Hvilken rekkefølge på hudpleie? Den optimale hudpleierutine

Å forstå den riktige rekkefølgen i en hudpleierutine er avgjørende for å maksimere effektiviteten av hvert enkelt produkt du bruker. En godt strukturert hudpleierutine kan være forskjellen mellom en sunn, strålende hud og en hud som er utsatt for ulike problemer som tørrhet, akne, og tidlige aldringstegn. Her er en mer detaljert guide til rekkefølgen du bør følge i din daglige hudpleierutine, morgen og kveld:

Morgen

 1. Ansiktsrens; vannbassert (valgfritt trinn)
 2. Toner
 3. Serum
 4. Øyekrem
 5. Ansiktskrem/fuktighetskrem
 6. Solkrem (om fuktighetskrem i trinn 5 ikke inneholder SPF)

Kveld

 1. Ansiktsrens; oljerens, deretter vannbassert rens (dobbeltrens)
 2. Toner
 3. Serum
 4. Øyekrem
 5. Ansiktskrem/fuktighetskrem
 6. Eventuelt olje.

Kveld med syre/retinol

 1. Ansiktsrens; oljerens, deretter vannbassert rens (dobbeltrens)
 2. Syre/retinol
 3. Øyekrem
 4. Ansiktskrem/fuktighetskrem

Ved å følge denne rekkefølgen , kan du sikre at din hudpleierutine er så effektiv som mulig. Det er også viktig å merke seg at noen produkter, som eksfolierende midler eller masker, ikke nødvendigvis trenger å være en del av din daglige rutine, men kan inkluderes etter behov.

Husk at en vellykket hudpleierutine ikke bare handler om hvilke produkter du bruker, men også om hvordan og når du bruker dem. Derfor er det viktig å forstå den optimale rekkefølgen for å få mest mulig ut av din hudpleieinvestering.

De ulike stegene i detalj

Ansiktsrens: Fjerner smuss, olje, og sminke fra ansiktet, og forbereder huden for de påfølgende trinnene.  Bloomy tilbyr et bredt utvalg av renseprodukter, inkludert oljerensene Banila Co Clean It Zero og Beauty of Joseon Ginseng Cleansing Oil, og den vannbaserte rensen COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser. OljereDisse er milde mot huden og effektive i bruk.

Toning: En toner balanserer hudens pH-verdi og forbereder den for bedre absorpsjon av de neste produktene i din hudpleierutine. Det kan også bidra til å minimere porene og gi huden et jevnere utseende.

Serum: Serumer er konsentrerte formuleringer designet for å målrette seg mot spesifikke hudproblemer som aldring, pigmentering, eller fuktighetsmangel.

Øyekrem: Det følsomme området rundt øynene krever spesiell oppmerksomhet. En øyekrem kan bidra til å redusere mørke ringer, puffiness, og fine linjer.

Ansiktskrem/fuktighetskrem: En god fuktighetskrem er hjørnesteinen i enhver hudpleierutine. Den hydrerer huden og forsegler all fuktighet, noe som er viktig for å opprettholde en sunn hudbarriere. Men det er viktig å merke seg at alle fuktighetskremer ikke er skapt like. Det er her dagkrem og nattkrem kommer inn i bildet.

Dagkrem (morgenrutine): En dagkrem er ofte lettere i konsistens og kan inkludere solbeskyttelse. Den er formulert for å gi fuktighet uten å føles tung eller fet, og den forbereder/primer huden for sminke. Dagkremer kan også inneholde antioksidanter og andre ingredienser som beskytter huden mot daglige miljømessige påkjenninger. Dette inkluderer også SPF mot solbeskyttelse.

Nattkrem: Nattkremer er generelt tykkere og mer nærende, da huden naturlig reparerer seg selv mens du sover. De kan inneholde ingredienser som retinol, hyaluronsyre, og peptider, som hjelper med cellefornyelse og fuktighetsbevaring.

Solkrem: Dette er det siste, men kanskje det viktigste trinnet i din daglige hudpleierutine (morgen). En god solkrem beskytter huden mot de skadelige effektene av UVA- og UVB-stråler, som kan føre til tidlig aldring og hudkreft. Merk at noen dagkremer inneholder SPF, og du kan i så fall droppe dette trinnet.

 

hudpleierutine scaled

4. Hvilke ingredienser bør man unngå i hudpleie?

Når det kommer til hudpleie, er det viktig å være oppmerksom på ingrediensene i produktene du bruker. Unngå produkter som inneholder parabener, sulfater, og syntetiske dufter, da disse kan irritere huden og forårsake allergiske reaksjoner. Bloomy legger vekt på å tilby produkter som er fri for skadelige kjemikalier, slik at du kan føle deg trygg på valgene du gjør.

5. Hudpleietrender i 2023

I 2023 ser vi flere spennende trender innen hudpleie, som er godt dekket i en artikkel fra MinMote. En av de mest fremtredende trendene er fokuset på anti-stress og fuktighetsbevaring. Det er en økende interesse for produkter som styrker hudbarrieren, med ingredienser som pre-, pro-, og postbiotika, samt niacinamide (vitamin B3). Adaptogener, som hjelper huden å tilpasse seg stress og eksterne faktorer, er også på vei opp.

Retinol og C-vitamin forblir stayerne i hudpleierutinen, og det er en økende trend mot effektivisering av hudpleierutiner med multi-produkter som inneholder flere aktive ingredienser. Dette gjør det enklere for forbrukeren å ha en rask og effektiv rutine. Det er også en økende bevissthet om å styrke hudbarrieren med pleiende produkter, og solkrem vil fortsette å være et fokusområde.

Disse trendene gir en pekepinn om hva vi kan forvente oss av innovasjoner og endringer i hudpleiebransjen i det kommende året. Det er tydelig at fokuset er på effektive, men skånsomme produkter som adresserer både umiddelbare behov og langsiktig hudhelse.

hudpleieprodukt

6. Trendende produkter på Bloomy i 2023

I 2023 har vi sett en rekke produkter som har fanget oppmerksomheten til hudpleieentusiaster, og Bloomy har vært i forkant av denne trenden. Her er noen av de mest populære produktene som har trendet på Bloomy i år:

 • I’m from Rice Toner: Dette produktet har fått mye oppmerksomhet for sin evne til å gi huden en umiddelbar glød. Laget med 77,78% risekstrakt, denne toneren bidrar til å fjerne urenheter og døde hudceller, samtidig som den gir intens hydrering.
 • Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence: Snegleslim har lenge vært kjent for sine hudhelbredende egenskaper, og dette produktet er intet unntak. Det er spesielt effektivt for å reparere huden og gir en jevnere hudtone.
 • I’m from Ginseng Eye Cream: Øyeområdet er spesielt utsatt for tidlige aldringstegn som fine linjer og rynker. Denne øyekremen, rik på ginseng, er designet for å bekjempe nettopp det. Den gir også en umiddelbar løftende effekt.
 • Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF 50+ PA+++: Solbeskyttelse er en nødvendighet, og denne solkremen fra Cosrx er blitt en favoritt. Ikke bare gir den høy SPF-beskyttelse, men den inneholder også aloe vera for å berolige huden.
 • Idun Minerals Solsken SPF 50: For de som er på utkikk etter en mineralbasert solkrem, er dette produktet et utmerket valg. Det gir bredspektret beskyttelse uten å etterlate en hvit hinne på huden.

Disse produktene representerer det beste innen innovasjon og effektivitet i hudpleie, og de har raskt blitt must-haves i enhver hudpleierutine. Hvis du er på jakt etter de nyeste og mest effektive produktene i 2023, er disse produktene fra Bloomy et utmerket sted å starte.

Hudpleie oppsummert

Hudpleie er en integrert del av din daglige rutine som fortjener din fulle oppmerksomhet. Ved å følge disse syv tipsene, kan du sikre at huden din får den beste pleien den fortjener i 2023. Bloomy er din pålitelige partner for alle dine hudpleiebehov, med et fokus på kvalitet, innovasjon, og kundetilfredshet. Utforske vårt brede utvalg av hudpleieprodukter og finn det som passer best for deg.

Legg igjen en kommentar

Spar 10% på ditt første kjøp 🌸

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 10% på ditt neste kjøp. Kun gyldig en gang per e-post.
Meld meg på nyhetsbrev
Lukk